Makalösa Key Lime Pie.


Det blev en härligt sen middag i går kväll med min bror på besök. Därför blev det extra förunderlig till efterrätt. Key Lime Pie. Väldans aptitligt. Läckert dagen efter, dessutom.
Key lime paj
Fyllning - ingedienser:
4-5 st limefrukter
4 st äggulor
runt 400 g kondenserad och sötad mjök (ska finnas på "asiatiska hyllan" i mataffären)
Botten - ingredienser:
200 g digestive kex
100 g smör
Förtjusande till servering:
1 limefrukt
visgrädde
Skapa:
Put the oven on 175° C.
Börja med att röra ihop den kondenserade mjöken och äggulorna. Använda sedan både rivet skal (i minsta form) och juice från limefrukterna. Använd 4-5 limefrukter beroende på syrligheten, smaka på! Låt mjölken dra åt sig limefruktens smaker i sisådär 30-60 minuter, också beroende på hur sur du vill ha den.
Så länge kan du göra botten. Smält smöret och krossa kexen i en matberedare, mixer eller varför inte en mortel? Blanda samman och tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna. (För mig tog detta tid, det var lite tricky). Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen i tio minuter. Låt de svalna när de är färdiga. Gärna länge.
Nu fyller du pajskalen med fyllningen och gräddar pajen i mitten av ugnen i 15 minuter, dock längre om du endast använder dig av en stor pajform. Take it out och låt pajen svalna ordentligt, i kyl eller utomhus innan du serverar. Vispa upp lite grädde och skiva en limefrukt till serveringen.
SAGOLIKT.
Underbara kommentarer
Trackback