förtjusande melodier

Katten jag skrev om.


I know, she knows, that I'm not a fond of asking.

Souvenirs, souvenirs.

If I could only get your eyes to look at my direction.

How will I know if he really loves me?

Hey Mickey...

De här låtarna är bara några jag har suttit och hummat på under ekvationsproblemen. Wunder. Den sista låten är bara helt underbara. Carola var så underbar.

man kan ju alltid drömma

picasion.com
Attans. Idag befann jag mig under otursväder med regn och gråmålade moln. Dessutom väntar ett engelska-prov i morgon som jag inte hyser någon lust att plugga till. Wow. Tragiskt.
Jag önskar
- att solen ändå kom fram och förvandlade min hud brun.
- att jag kunde skippa plugget.
- att jag den där snövita katten på området var min. I så fall skulle den heta Salmiak.
- att minitomaterna som jag smaskat på under pluggandet aldrig tagit slut.
- att höghusen skulle målas randiga.


pannkaksfredagar är bra fredagar

I vart det pannkaksfredag efter ett tidigt slut i skolan, vilket var alldeles finfint. Det blev omelettlunch och lite plugg istället och sedan kom resten av folket och pannkaksfesten började.
 
bilder, bilder, bilder
 





 

yohurtglass och geografipluggande

Sitter och pluggar på som en maskin till geografiprovet på fredag. Okej, inte riktigt som en maskin... Ingen effektivitet alls, faktiskt. Har mest suttit och drömt mig bort om ljusare tider!

Hannas DUNDERlätta yoghurtglass



Ingredienser:
  • 100 g turkisk yoghurt
  • honung
  • hallon
Blanda ihop yoghurten med hallonen och ringla sedan på en hel massa honung.
Mycket honung.
Mix it up.
Om du hellre föredrar en mer sötare glass kan du byta ut hallonen mot jordgubbar och sedan helt enkelt bombadera med honung eller släng i en gnutta socker. Fyll en plastburk med röran och släng in den i frysen. Låt stå i en natt, sådär något.
Le finit.

Servera med vad dina sinnen begär.

Sidenote: Det går att först blanda honung och yogurt och sedan ploppa i hallonen en för en när du har hält i yoghurten i plastburken, så det blir lite mischmasch. Ta ut den ur frysen ett tag innan du ska servera, låt den tina.

svik mig inte igen

Exakt. Jag har blivit alldeles förälskad i foton från fågelperspektiv. Det kommer ni helt klart att få se fler gånger på den här bloggen!
Idag har det varit lika drömvarmt som igår. Shorts och linne och värmeslag i skolan. Efter skolan lunkade jag hem och åt lite av min hemmagjorda yoghurtglass med hallon. Superenkelt att göra och lägger antagligen upp receptet under min nya kategori "Recept".

Vindar, hallon och solsken


Just det jag upplevt i drygt en timme. Himla underbart väder. Brukar alltid plocka fram några frysta hallon och en toppenbra bok, sätta mig i trädgården och läsa när det blir så här varmt. Och det känns inte heller som det är så overkligt lång tid till sommmarlovet längre. Drömlikt!

en sådan där picnik man drömmer om

24° C. Tjugofyra grader celcius! Spenderade denna varma söndag med fem små (just nu brända) människor med bl.a. smälta marshmallows, melon och syltmackor. Kändes grymt skönt att dra på sig sina favoritshorts utan tights och inte frysa, tvärtom; svettas. Det får mig att längta ännu mer efter sommaren och vad den medför. Solblekt hår, maxiklänningar, ljusa nätter med fågelkvitter, fräknar, hemmagjorda isglassar, vattenkrig och oändligt fler saker!

60 svenska riksdaler

picasion.com

loppismorgon på södra esplanaden

Tjosan hejsan! Idag har det varit en sådan där riktig fabulous dag! Vaknade tidigt för en lördag och och begav mig till stan på loppisrunda. Loppmarknader är så mysiga och man kan hitta så fina saker för så lite pengar, toppenställe. Själv fyndade jag en jeansväst med nitar (antagligen kommer den upp på bloggen lite senare) för 60 kr och en superhärlig-italiensk-espresso-tavla för en tia, som jag dock ska ge till min mamma.
Det känns så bra att ha hela dagen framför sig!
Stolta brudar i nya jeansjackor.


Buenas noches.

Och ja. Jag översatte det precis på Google Translate. (Osäker på om det var "buenas" eller "buenos"?) Det var Buenas!
Jaha. Då har jag kommit tillbaka igen. Har säkert sagt det minst tio gånger och det är ganska så där lagom kul varje gång... Saknaden bloggen en stund varje dag och dessutom märker jag att people faktiskt gillar det jag skriver! Så ja. NU är jag här! Månads- eller halvårs resumé väntar också. Inte storslaget inlägg eller så, bara lite koll på vad jag har upplevt för spännande äventyr.
Och just det! Kommer att börja skriva en del noveller om... tja... mycket. Inte några riktiga deprimerande och dramatiska kärlekstexter, mer korta fina fin fina.
Här kommer lite bilder från dagens tårtätande och smygande i småbilder!
"Lummiga" Gunnesbo och Ellen med en fjärdedelstårta!
Facecake med Klasse.

RSS 2.0