Glada miner.

 
Idag blev jag mer än glad när jag vaknade sju och kom på att jag kunde sova två timmar till, så jag drog täcket över huvudet och snusade vidare. Det humöret varade hela dagen - t.ex. under frukosten hos Ellie, under den fnittriga lunchen då vi oväntat fick vattenmelon och under fysiken då jag inte kunde vara mer insatt i atomlära. 
Awesome. 
 
I morgon väntar en lång, men förhoppningsvis inte för ansträngande orienteringsrunda i Skånes kära Skrylleskog. Ska se till att ladda upp med översockrat kaffe på morgonen och kakor i mängder efteråt. För det förtjänar man. 

Makalösa Key Lime Pie.

 
Det blev en härligt sen middag i går kväll med min bror på besök. Därför blev det extra förunderlig till efterrätt. Key Lime Pie. Väldans aptitligt. Läckert dagen efter, dessutom.
 
Key lime paj
 
Fyllning - ingedienser:
4-5 st limefrukter
4 st äggulor
runt 400 g kondenserad och sötad mjök (ska finnas på "asiatiska hyllan" i mataffären)
 
Botten - ingredienser:
200 g digestive kex
100 g smör
 
Förtjusande till servering:
limefrukt
visgrädde
 
Skapa:
Put the oven on 175° C. 
Börja med att röra ihop den kondenserade mjöken och äggulorna. Använda sedan både rivet skal (i minsta form) och juice från limefrukterna. Använd 4-5 limefrukter beroende på syrligheten, smaka på! Låt mjölken dra åt sig limefruktens smaker i sisådär 30-60 minuter, också beroende på hur sur du vill ha den. 
 
Så länge kan du göra botten. Smält smöret och krossa kexen i en matberedare, mixer eller varför inte en mortel? Blanda samman och tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna. (För mig tog detta tid, det var lite tricky). Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen i tio minuter. Låt de svalna när de är färdiga. Gärna länge. 
 
Nu fyller du pajskalen med fyllningen och gräddar pajen i mitten av ugnen i 15 minuter, dock längre om du endast använder dig av en stor pajform. Take it out och låt pajen svalna ordentligt, i kyl eller utomhus innan du serverar. Vispa upp lite grädde och skiva en limefrukt till serveringen.
 
SAGOLIKT.

Kärleksfattig.

Den mest vissna skoldagen på länge upplevde jag idag. För lite omväxlning satte jag mig på cykeln och trampade hem på lunchen för att äta överblivna scones, bakade sent på mrogonen igår. Med creamcheese. Därefter lättade humöret och jag cyklade tillbaka till skolan i motvind. 
 
 
Grova scones på köksbordet i söndags. Och pappa undertill.
 
 

En regnig dag som den här.

 
Idag har jag traskat runt och tänkt på hösten. Därefter pannkaksfredag chez Frida. 
 
Att kunna smaska på pannkakor och inte alls längta efter vädret utanför. 
 
Att komma fram till att plommonsylten på tallriken är den smarrigaste sylten.
 

Att fina vänner vill vara med på foton.
 
Att sitta och snusa på lavendelblom.

Det är fint. 

Skarp vändning.

Glöm glöm glöm det jag skrev i förra inlägget. 
 
Jag har helt ändrat synpunkt när det gäller den kommande hösten. Jag ville bara tänka på trista ting och inte det fina, som jag nu i mina eftertankar, som autumn har att erbjuda. 
 
Det finns saker som det inte bara går att göra på sommaren, eller som inte är lika mysigt som på hösten. Som att mysa under tjocka duntäcken, läsa och dricka te som sedan åker ut ur koppen ibland medan regnet dränker trottoarerna, att baka scones och kladdkakor och äppelpajer och muffins som sedan slutar med att man äter upp tre fjärdedelar av smeten, att dra på sig stora tjocketröjor och värmas, att få se alla fina röda toner på löven varje dag på vägen till skolan, att plugga under mörk himmel, att slösa pengar på toppenfina vantar och mössor och halsdukar och strumpor. Och mycket mer hänförande saker. 
 
Fy vad jag fick lust att i rosiga kinder klampa runt i röda löv med fina stövlar. Sådana höstdagar när hela världen är orange för att solen lyser genom löven, sådana är alldeles alldeles härliga. 
 
 
I brist på "höstbilder" väljer jag istälet än annan bild. En bild på mina fina strumpor som jag tycker så mycket om. 

Immortalis.

gif maker
 
Idag fick jag en riktig rysning på väg till matsalen från klassrummet. Det låg verkligen höst i luften. Och jag kan inte säga att jag tyckte om det. Det fick mig istället att längta ännu mer efter sommaren och lyckan. 
 
Tog den här bilden igår när jag fortfarande var en sjukling. Pysslade lite på picasion.com. Fint blev det. 
 
 
 

Ytterligare en dag

Vid åttatiden körde pappa mig till tandläkaren. Jag nämnde ju igår att jag ha det tandvärk som inte ville sluta, whatsoever. Det var inget hål. Inget problem alls, för den delen. The dentist sa att det var på grund av förkylningen, något tryck någonstans gjorde att det ilade ner i tanden. Skönt, tycker jag. Det börjar gå över. 
 
Sedan har jag dragit på mig min gamla strumpor med prickar på, bakat tradiga scones och gjort en finslipning av headern jag troligen kommer lägga upp snart. 
 


 
 

bland snorpapper sitter jag med glass

NEJ. Jag kommer inte rada upp alla ursäkter till min tråkiga period av blankt skrivande. Men som jag har sagt så många gånger; nu är jag tillbaka igen och ska blogga när jag kan. Det är fint när man väl är igång, men om jag "tar ett felsteg ur stigen är det lätt att jag inte hittar tillbaka igen". Bara efter några månader, ha. 
 
Tack vare förkylningen som smygit på mig, gick jag hem från skolan. Nu efter ett lunchbesök av pappa med sushi och Ben & Jerry's, någon timmes sömn, och ytterst lite pluggande, har jag blivit sysslolös. Så jag tänkte att det var det bästa tillfället att starta bloggen nu. Och headern får jag börja trixa med. Faller inte särskilt mycket i smaken, längre. 
 
Det är konsigt idag. Jag är aldrig sjuk, speciellt inte med en sådan här skrovlig hosta och täppt näsa. Dessutom har jag plötsligt fått tandvärk. Trots det, är det finfint att sitta hemma och smaska på glass och plugga när man själv vill. Inga tidpunkter som räknas.
 


Foton som jag egentligen skulle lagt upp månader sen!

RSS 2.0